Jdi na obsah Jdi na menu

Archiv

Inkluze - slovo s pověstí cinknuté karty

3. 2. 2016

Inkluzní mašina jede, s paní ministryní Valachovou za volantem a minimem nadšených pasažérů. Nejen naše krajské zastupitelstvo vyjádřilo jednoznačný nesouhlas. Dnes jsme se s paní ministryní setkali u příležitosti její návštěvy Pardubického kraje. Snažila se vysvětlovat ze všech sil, ale z reakcí pléna bylo patrné, že neuspěla. Co mne  z celé debaty asi nejvíce zaujalo, bylo zdůvodnění, že jmenovité složení expertní skupiny, která projekt společného vzdělávání připravovala, záměrně nechtěli zveřejnit, aby tím členové nebyli řekněme "profesně kompromitováni". Vzhledem k tomu, že náklady šli z veřejných zdrojů, jde o těžko obhajitelný akt zastírání a vrchnostenské arogance ...

 

Z návštěvy ministryně školství Valachové v Pardubickém kraji

 

 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuality

Znovuzrození Ústavu hluchoněmých

8. 2. 2016

Dnes jsem měl příležitost posoudit, jak proměnilo sto milionů korun, zhruba půl na půl z krajských a evropských zdrojů, neobarokní budovu bývalého Ústavu hluchoněmých na Pospíšilově třídě v Hradci Králové. Dopolední slavnostní otevření kompletně rekonstruované budovy z roku 1902 (nyní nemovité kulturní památky) lze považovat za další zdařilý krok krajské samosprávy v oblasti investic a školství. Hejtman symbolicky předal studentům Obchodní akademie Hradec Králové klíče od jejich nové školy, kam se devatenáct tříd čtyř maturitních oborů sestěhovalo z objektů ve Stěžerách a v hradecké ulici V Lipkách, kde kraj dosud platil nájemné místním samosprávám. Nevynechal jsem možnost prohlédnout si detailně výsledek dvou let stavebních a restaurátorských prací, od suterénu až do podkroví. Nejdříve se mi věnovala pověřená pracovnice školy, posléze jsem se poučil o mnoha architektonických, konstrukčních a historických detailech prostřednictvím Ing. arch. Falty, vedoucího odboru památkové péče hradeckého magistrátu.     

 

Slavnostní otevření rekonstruovaného Ústavu hluchoněmých v Hradci Králové

 
Celý příspěvek

Dopoledne v hradeckém planetáriu

16. 2. 2016

Slavnostního otevření hradeckého planetária jsem se v loni nemohl zúčastnit, takže jsem si ho prohlédl až po roce, společně se svými žáky. Pravidelný výjezd prvního ročníku oboru Lesní mechanizátor do Semenářského závodu LČR v Týništi n. O. jsme letos spojili s návštěvou právě digitálního planetária. Byl jsem nadmíru zaujat a každému vřele doporučuji.

 

Digitální planetárium Hradec Králové  

 
Celý příspěvek

Vicepremiér navštívil ČLA Trutnov

19. 2. 2016

Vicepremiér MVDr. Pavel Bělobrádek PhD. dnes navštívil Českou lesnickou akademii Trutnov. Po prohlídce nově upravených interiérů trutnovské školní budovy besedoval místopředseda Vlády ČR v aule Centra odborného vzdělávání v Horním Starém Městě s pedagogy a žáky.

 

2016_02_19_belobradek--4-.jpg

 
Celý příspěvek

היט אייך, זאָגן קעז!

28. 2. 2016

Židovská čtvrť v Budapešti, Velká synagoga, památník holokaustu ... Z rušné ulice velkoměsta, skrze bezpečnostní rám mezi stěny svatostánku a tíživé stíny minulosti. Na tak pohnutých místech oceníte nadsázku dvojnásob :-)

 

img_2008.jpg

 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Fotografování

Nalezené složky

ČLA Trutnov - digitální planetárium Hradec Králové 2016 02

Datum: 16. 2. 2016
Fotografií: 15
Složek: 0

ČLA Trutnov - návštěva vicepremiéra Bělobrádka 2016 02

Datum: 19. 2. 2016
Fotografií: 13
Složek: 0

Maďarsko - Budapešť - Zoo v Budapešti 2016 02

Datum: 28. 2. 2016
Fotografií: 78
Složek: 0

Maďarsko - Budapešť 2016 02

Datum: 28. 2. 2016
Fotografií: 92
Složek: 0

Maďarsko - Budapešť - Dům maďarské secese 2016 02

Datum: 28. 2. 2016
Fotografií: 22
Složek: 0

Maďarsko - Budapešť - Židovská čtvrť 2016 02

Datum: 29. 2. 2016
Fotografií: 44
Složek: 0