Jdi na obsah Jdi na menu

Archiv

Den železnice s premiérem Sobotkou

14. 9. 2014

Den železnic 2014 - TrutnovNa trutnovském a vrchlabském nádraží a tratích do Vrchlabí a Svobody nad Úpou proběhla "krkonošská" část letošních oslav Dne železnic. Akce se termínově prolnula s Dny evropského dědictví a také obrátky nabírající kampaní před komunálními a senátními volbami.
Zúčastnil se i předseda vlády Bohuslav Sobotka, který společně s nejvyššími představiteli Královéhradeckého kraje podpořil obhajobu kandidatury současného senátora MUDr. Pavla Trpáka.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuality | Fotografie: Trutnov - Den železnice 2014 09

Ochotnické divadlo ve Svobodě nad Úpou

21. 9. 2014

Divadelní ochotníci ze Svobody nad Úpou

Kořeny ochotnického divadla sice sahají ve Svobodě nad Úpou do roku 1870, ale z bohaté tradice nezbylo mnoho. Místní novodobí ochotníci s několika janskolázeňskými sehráli v předvečer již 11. ročníku Rudolfových slavností své druhé představení s názvem Běsděs. Byl jsem se také podívat, nad čím že to trávila i má manželka a mladší dcera řadu dlouhých odpolední a večerů ...

 
Celý příspěvek

Studijní cesta do Vojvodiny - část 1

28. 9. 2014

v1.jpgNa konci září jsem se zúčastnil studijní cesty do srbské Autonomní oblasti Vojvodina. Jednalo se o devátý ročník vzdělávací akce organizované pro zástupce škol zřizovaných Královéhradeckým krajem s cílem poznávat systém školství v různých evropských regionech. Součástí cesty bylo rovněž setkání s českou komunitou v oblasti srbského Banátu, která je krajskou samosprávou KHK již déle než desetiletí podporována.

Podrobnou cestovní zprávu začínám dílem týkajícím se naší stěžejní oblasti zájmu - školství.

 
Celý příspěvek

Studijní cesta do Vojvodiny - část 2

29. 9. 2014

v2.jpgNa konci září jsem se zúčastnil studijní cesty do srbské Autonomní oblasti Vojvodina. Jednalo se o devátý ročník vzdělávací akce organizované pro zástupce škol zřizovaných Královéhradeckým krajem s cílem poznávat systém školství v různých evropských regionech. Součástí cesty bylo rovněž setkání s českou komunitou v oblasti srbského Banátu, která je krajskou samosprávou KHK již déle než desetiletí podporována.

Cestovní zpráva pokračuje poznatky a informacemi na téma česká menšina.

 
Celý příspěvek

Studijní cesta do Vojvodiny - část 3

30. 9. 2014

v3.jpgNa konci září jsem se zúčastnil studijní cesty do srbské Autonomní oblasti Vojvodina. Jednalo se o devátý ročník vzdělávací akce organizované pro zástupce škol zřizovaných Královéhradeckým krajem s cílem poznávat systém školství v různých evropských regionech. Součástí cesty bylo rovněž setkání s českou komunitou v oblasti srbského Banátu, která je krajskou samosprávou KHK již déle než desetiletí podporována.

Jako milovník přírody a vůbec zvídavý element zakončuji cestovní zprávu poznámkami, jejichž nadpis by mohl znít, poměry přírodní, hospodářské a společenské.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuality | Fotografie: Srbsko mix 2014 09

Nalezené složky

Trutnov - Den železnice 2014 09

Datum: 14. 9. 2014
Fotografií: 52
Složek: 0

ČLA Trutnov - podzimní maturity 2014 09

Datum: 19. 9. 2014
Fotografií: 23
Složek: 0

Svoboda nad Úpou - ochotnické divadlo 2014 09

Datum: 21. 9. 2014
Fotografií: 44
Složek: 0